Kaul Nurm loobub Vabaerakonna esimehe kohast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Kaul Nurm.
Vabaerakonna esimees Kaul Nurm. Foto: Arved Breidaks

Riigikogu valimistel Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerinud Vabaerakonna esimees Kaul Nurm soovib ametist lahkuda, kuid on juhatuse otsusel sellel kohal veel kuni erakonna üldkoguni, vahendab ERR.

«Juhatuse enamus palus avaldus tagasi võtta ja juhtida erakonda kuni 9. juunini, millal toimub üldkogu, kes valib uued juhtorganid. Kaks kuud tuleb veel seda ametit kanda,» ütles Nurm, kes erakonna juhatusele esitas lahkumisavalduse 18. märtsil.

«Elu on näidanud, et väga paljud probleemid saavad alguse, kas juhi isikust või nende vahetamise kiirusest ja praegu on lauale pandud idee, et kaasavat juhtimist rohkem rakendada,» rääkis Nurm laupäeval ERR-ile.

Vabaerakonna esinduskogu on laupäeval koos Järvamaal Türi-Allikul, kus arutatakse riigikogu valimiste tulemusi ja mõeldakse, kas tasub osaleda mai lõpus toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel. Vaatamata riigikogust välja jäämisele ei kavatse Nurme sõnul Vabaerakond laiali minna.

«Lõpetamise mõtteid ei ole, näen noorte inimeste optimismi tõusu. Uutel juhtidel on võimalus viia erakond põhjast uuesti üles,» märkis Nurm.

Enne Nurme oli Vabaerakonna esimees Andres Herkel, Herkelile eelnes Elurikkuse Erakonna asutanud Artur Talvik.

Vabaerakond kogus riigikogu valimistel 6461 häält ehk 1,2 protsenti ning parlamenti ei pääsenud. Ühtlasi jäi Vabaerakond selle valimistulemusega ilma ka riigieelarvelisest toetusest, mida makstakse parlamendist välja jäänud erakondadele astmeliselt alates kahe protsendi toetuse kogumisest. Selle künnise suutis ainsana ületada Eesti 200, kes kogus 4,4 protsenti toetust ja hakkab saama 100 000 eurot riigitoetust aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles