EMOs ei suudetud silma vigastanud last aidata (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine pöördus pojaga Valga haigla erakorralise meditsiini osakonda, ent paraku polnud seal öösel tööl silmaarsti, kes oleks saanud lapse vigastuse üle vaadata.
Naine pöördus pojaga Valga haigla erakorralise meditsiini osakonda, ent paraku polnud seal öösel tööl silmaarsti, kes oleks saanud lapse vigastuse üle vaadata. Foto: Tiit Loim

Endale õhtul kääridega silma torganud poiss pidi murega ootama järgmise hommikuni, kuna Valgas polnud valves silmaarsti ning emal puudus transport Tartusse.

Valgalanna Aljona Levtšenkova kaheksa-aastane poeg tegeles 13. märtsil oma toas kunstitööga, kui torkas endale kogemata kääriotsaga silma. Õhtul ei tundunud midagi olulist viga olevat, kuid öösel ärkas poiss valu peale. Silm oli läinud paiste ja vesitses. Ema pöördus lapsega Valga haigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO).

Asjaosaliste kirjeldused sellest, kuidas sündmused EMOs kulgesid, on mõnevõrra erinevad. Ema sõnul ei vaadatud poega isegi üle. «Valves olevad töötajad ütlesid, et nemad silmavigastuse puhul esmaabi ei osuta, sest neil pole silmaarste. Keelduti abi andmast. Nad isegi ei tulnud lapsele ligi, ei vaadanud silma üle. Laps istus ja nuttis.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles