Pedeli ääres stardib Lillejooks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sinililletoodete müügiga kogutakse annetusi Eesti vigastatud võitlejate ühingule.
Sinililletoodete müügiga kogutakse annetusi Eesti vigastatud võitlejate ühingule. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valgas Pedeli rannamaja juures stardib 7. aprillil Lillejooks kolme- kuni viieliikmelistele võistkondadele.

Jooks saab teoks üle-eestilise kampaania «Anname au» puhul, mis kutsub üles kandma sinilillemärki Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustamiseks ja toetuseks. Ka jooksu osalemistasu kannab sama eesmärki.

Ettevõtmise korraldaja on Naiskodukaitse Valga jaoskond.

Veteranikuu ja sinilillekampaania saavad tänavu alguse 6. aprillil kevade esimese Sinilillejooksuga Pärnu linnas. Terve kuu jooksul on veteranide auks pühendatud sündmusi üle Eesti.

Eesti veterani toetussümboli loomise idee sündis veteranide endi keskel 2012. aastal. Sinilill valiti veteranide toetussümboliks aasta hiljem avaliku ideekonkursi tulemusena. Konkursile laekus 31 kavandit, mille seast veteranidest ja ekspertidest koosnev žürii tunnistas parimaks disainer Heino Prunsvelti töö «Sinilill».

Sinililletoodete müügiga kogutakse annetusi Eesti vigastatud võitlejate ühingule, kes toetab veteranide ja nende lähedaste rehabilitatsiooni ning spordi- ja õppetegevust. Lisaks toetab ühing ühiskondlikult olulisi tervishoiu- ja spordiprojekte, sest nii saavad paremat tuge ka meie veteranid ja vigastatud võitlejad.

Jooksule saab eelnevalt registreeruda, kui võtta ühendust Naiskodukaitse Valga jaoskonna juhi Tiina Lalliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles