Aprilli alguses stardib Valgas taas Eesti-Läti jooks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlus toob piirilinnadesse kahe naaberriigi nooremad ja vanemad spordisõbrad.
Võistlus toob piirilinnadesse kahe naaberriigi nooremad ja vanemad spordisõbrad. Foto: Paul Poderat/Valga Sport

Järjekordne Eesti-Läti jooks, mille rada kulgeb mööda Valga ja Valka tänavaid, stardib 13. aprillil.

Kuigi Eesti-Läti jooksu nime all saab jõuproov teoks neljandat korda, on see tegelikult pika traditsiooniga üritus, mille nimi oli varem Loskutov Cup.

Põhijooksude distantsid on viis ja kümme kilomeetrit, kuid osa võtma oodatakse ka kepikõndijaid. Start on Valga keskstaadionil. Parimatele jooksusõpradele on auhinnaks rahalised preemiad ning 10 kilomeetri distants läheb ka Valga linna ja Valgamaa 2019. aasta jooksusarja arvestusse.

Mitu korda võistlusest osa võtnud Maria Sikk ütles, et Eesti-Läti jooksu rada on vaheldusrikas ning rajaäärne ergutus ja korraldus igati toetav. «Seda jooksu saadab selline mõnus energia.»

Enne põhijookse saavad staadionil mõõtu võtta ka lapsed. Alumine vanusepiir pole määratud, kuid vanim vanusegrupp on laste seas kuni 14-aastased. Lapsi ergutavad raja ääres Lõvi Leo, Põssa ja Hundu ning tublid saavad premeeritud. Lastejooksude start on kaks tundi enne põhivõistluse algust ning osavõtt kõigile tasuta.

Võistluse üks korraldajatest, Valga Spordi juhataja Meelis Kattai ütles, et jooks on mõeldud kõigile, kes soovivad veeta sportlikult kevadist laupäeva ja nautida piirilinna vaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles