Takistusterohke jooks tuleb taas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlejad jõuavad traditsiooniliselt ka Vanamõisa järve äärde, kus neil tuleb hüppetornist vette hüpata.
Võistlejad jõuavad traditsiooniliselt ka Vanamõisa järve äärde, kus neil tuleb hüppetornist vette hüpata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jooksusõbrad saavad panna end 18. mail proovile järjekordsel Tõrva ekstreemjooksul.

Lisaks maastikul jooksmisele tuleb hüpata, roomata ja ronida, et ületada looduslikke ja tehislikke takistusi.

Võistlusrajad kulgevad Tõrva gümnaasiumi pargis ja terviseradadel. Rajal on paarkümmend takistust ja võistlejad jõuavad traditsiooniliselt ka Vanamõisa järve äärde, kus neil tuleb tornist vette hüpata. Kui kõrgelt ja mis stiilis, otsustab osaleja ise. Lisaks on gümnaasiumi staadionil publikukatse, kus umbes 75 meetri pikkusele lõigul mitu takistust.

Võistluspäeva avab südapäeval neljakilomeetrine noortejooks, järgnevad 12-kilomeetri pikkune põhivõistlus ja kaheksakilomeetrine lühijooks. Noorte- ja põhivõistlusest saab osa võtta nii individuaalselt kui kolmeliikmeliste võistkondadega, lühivõistlus on üksikosalejatele.

Jooksu käigus selguvad ka Eesti meistrid takistuskrossi lühi- ja standardrajal ning noorte arvestuses. Jooks on ühtlasi takistuskrossi Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonivõistlus Eestis, seega on viiel parimal põhivõistluse lõpetajast mehel ja naisel võimalik minna Poola Euroopa tiitlivõistlustele.

Lühijooksul on ka eraldi mees- ja naisharrastajate võistlusklass, mis võimaldab ekstreemjooksust osa võtta ka neil, kes vanusest tulenevalt peaksid osalema põhivõistlusel, kuid ei soovi mingil põhjusel niivõrd pikka distantsi läbida.

Eelregistreerimine kestab 12. mai südaööni ning hilistel liitujatel on võimalik registreeruda ka võistluspäeval kohapeal.

Tõrvas on taolisi üritusi korraldatud 2016. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles