Valga muusikakooli ootab ees remont

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muusikakoolis on mureks nii kehv ventilatsioon kui soojustus.
 
Valga muusikakoolis on mureks nii kehv ventilatsioon kui soojustus.  Foto: Arvo Meeks

Valga vallavalitsus kuulutas välja hanke, millega otsib ettevõtet, kes projekteeriks Valga muusikakooli fassaadi renoveerimise, katuse soojustamise ja ventilatsiooni paigalduse.

Muinsuskaitse eritingimuste dokument märgib, et 2005. aastal remonditi klassiruumide tarbeks keldrikorrus. Seal esines probleeme niiskusega, mis pärast keskkütte paigaldamist 2007. aastal on vähenenud, ent mitte kadunud. Probleemi põhjus on hüdroisolatsiooni ja piisava õhuvahetuse puudumine ning ebasobivate ehitusmaterjalide kasutamine renoveerimisel. Pragusid on nii seintes kui laes. Hoones on olemas ka ventilatsioon, mis ei ole nii tõhus kui tarvis. Keldri kõrval on veel teine suur probleem aulaga, kus kehva ventilatsiooni tõttu on aktuste läbiviimine raskendatud.

Puistevillaga soojustatud katusekorrus ei ole alumistel korrustel hästi sooja hoidnud. Problemaatilised kohad on just tänavapoolne kolmanda korruse väljaehituse osa ja sisehoovipoolsed vintskapi osad, kus asuvad ka klassiruumid. Paraku on soojustamisel puudujääke.

Ehitusalast pinda on hoones 760 ruutmeetrit. Valga kesklinnas aadressil Kesk 22 asuv koolihoone pärineb 18. sajandi lõpukümnendist, olles oma algse funktsiooni koolihoonena säilitanud tänaseni.

Pakkumuse esitamise tähtaeg on 12. aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles