SÜNDMUSKOHALT: Põlengus viga saanud naine suri haiglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaal puhkes laupäeva õhtupoolikul tulekahju talu kõrvalhoones, mis õnnetuses hävines. Tulekahjus kannatada saanud vanem liikumispuudega naisterahvas suri sama päeva õhtul haiglas. 

Menetlusinspektori esialgne uurimine selgitas välja, et tulekahju tõttu hukkunud 71-aastane liikumispuudega naisterahvas oli põletanud tünnis oksi. Sealt levis tuli kulusse ja selle kaudu hoonetele. Ilmselt üritas naine alguses iseseisvalt põlengut kustutada, kuid selle käigus süttisid tema riided, mille tagajärjel naine raskeid põletushaavu sai.

Häirekeskus teatas tulekahjust Võru vallas Kasaritsa külas kell 16.19.

Talu õuel oli süttinud kokku ehitatud kelder, laut, küün ja garaaž. Tulekahju sai alguse kulupõlengust, mis liikus edasi talu kõrvalhoonele. Sündmuskohale sõitsid Võru, Mõniste ja Põlva komando kutselised päästjad ning Rõuge vabatahtlikud päästjad. Olukord likvideeriti kell 18.25. Tulekahju tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus. Lisaks talu kõrvalhoonele põles maha veel üks hektar kulu ja metsaalust. 

Hukkunu lähedastele avaldas kaastunnet ka päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi, kes ühtlasi kutsus inimesi üles olema hoolivamad.

"Nädalavahetuse jooksul hävis kulupõlengust või hooletult tehtud lõkkest süttinud tulekahjus nii mõnigi elumaja. Ainuüksi Harjumaal käisid päästjad laupäeval üle 30 korra metsa- ja maastikupõlenguid kustutamas, üle Eesti oli nädalavahetusel ligi 150 põlengut. Enamiku neist tulekahjudest oleks saanud ära hoida ja seeläbi päästa ühe elu, neli eluhoonet, teist samapalju kõrvalhooneid ning hektarite viisi maastikku," tõdes Suurkivi.

Oma aastakümnete pikkuse päästekogemuse pealt saab Suurkivi kahjuks nentida, et igal aastal hukkub kulu põletamise või hooletu lõkke tõttu vähemalt üks inimene ja hävib mitmeid kodusid. Seda sõltumata sellest, kui palju aastast aastasse selgitame elementaarseid tuleohutusnõudeid lõkke tegemisel ja tuletame meelde kulupõletamise aastaringset keeldu, rääkimata tuleohtliku aja kehtestamisest nagu tegime laupäeval.

"Mul on hea meel, et alanud nädal toob koleda ilma, vihmasabina ja sekka lörtsigi," ütles Suurkivi. "Olen kindel, et järgmine nädalavahetus tuleb päästjatele oluliselt rahulikum. Mulle meeldiks siiski, et selle rahu tooks inimeste enda läbimõeldud ja ettevaatlik käitumine, mitte kole ilm, mis värskesse õhku tegutsema ei meelita. Palun hoolime iseendast ja meie kaunist loodusest rohkem."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles