Lüllemäele tuleb uus kergliiklustee

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüllemäe.
Lüllemäe. Foto: Valga vallavalitsus

Maakondliku liikluskomisjoni otsusel alustatakse peatselt Lüllemäe jalgratta- ja jalgtee ehitamist, mis valmib maanteameti ja Valga vallavalitsuse kaasrahastusel.

Valga vallavalitsuse kodulehel on kirjas, et maanteeamet on välja kuulutanud ehituse hanke, mis avatakse 30. aprillil. Maanteeamet finantseerib Lüllemäe kergliiklustee valmimist  100 000 euroga. Vähemalt sama summa võib kuluda ka Valga vallavalitsusel. Täpne ehituse maksumus selgub peale riigihanke läbiviimist. Vallavalitsuse ülesandeks jääb ka kergliiklustee korrashoiu korraldamine.

Lüllemäe küla jalgratta- ja jalgtee pikkuseks saab olema 730 meetrit ja see kulgeb koolimaja poolsel teega külgneval alal Vähero-Hargla ristmikust kuni kooli staadioni taguse ristmikuni. Ehitamisega alustatakse loodetavalt maikuu lõpus. Tööde kestvuseks on planeeritud neli kuud.

Valga asevallavanema Enno Kase sõnul aitab jalgratta- ja jalgtee ehitamine kaasa Lüllemäe küla liiklusohutuse parendamisele, eelkõige laste turvalisuse seisukohast vaadatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles