Raie mõisapargis tõi kaasa uurimise

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik raietöö Otepää vallas Keeni mõisa pargis on nüüd kaasa toonud keskkonnainspektsiooni uurimise. 
Ebaseaduslik raietöö Otepää vallas Keeni mõisa pargis on nüüd kaasa toonud keskkonnainspektsiooni uurimise. Foto: Maarius Suviste

Valgamaal Keeni mõisa pargis tehtud raietöö on kaasa toonud keskkonnainspektsiooni uurimise. Inspektsiooni kinnitusel organiseeris raietööde tellimise Otepää vallavalitsus.

18. märtsi Lõuna-Eesti Postimehes kirjutasime, et omavoliline raie mõisapargis nörritas muinsuskaitsjaid. Nimelt on muinsuskaitseameti kinnitusel Otepää vallas asuvas Keeni mõisa pargis nendega kooskõlastamata ja loata tehtud raietöid, millega on tekitatud kahju. Avatud on puuvõrade alused ning rikutud üldist ruumilist ülesehitust maastikupargi osas, eelkõige äärealadel. Ameti teatel jääb nii teadmata, kas puid oleks saanud säilitada vaadete suunamiseks ning ajaloolise pargi ruumilise ülesehituse taastamiseks.

Omavolitsemine hakkas huvitama ka keskkonnainspektsiooni, mille Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiirats (pildil) ütles, et neile tuli teade selle kohta keskkonnaametist. Öeldi, et kaitsealuses pargis on puid maha võetud ameti nõusolekuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles