Selgusid ministriks pürgijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas loodab valitsusjuhina jätkata.
Jüri Ratas loodab valitsusjuhina jätkata. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Isamaa tegid teatavaks loodava valitsuse ministrite nimed.

Uues valitsuses on peaminister ja 14 ministrit. Mitu Keskerakonna ja Isamaa ministrit jätkab kava kohaselt ka uues valitsuses, EKREsse kuuluvatest valitsuse liikmetekandidaatidest pole ministrikogemust veel kellelgi. Ministrikohad jagunesid koalitsiooni osapoolte vahel võrdselt, seega sai iga erakond viis ministrikohta.

Keskerakond teatas, et peaministrina jätkab Jüri Ratas (pildil), majandus- ja taristuministriks esitatakse Taavi Aas, regionaalministriks Jaak Aab, sotsiaalministriks Tanel Kiik ning haridus- ja teadusministriks Mailis Reps.

EKRE ministrikandidaadid on järgnevad: Mart Helme peaks saama siseministriks, Martin Helme rahandusministriks, Rene Kokk keskkonnaministriks, Mart Järvik maaeluministriks ning Marti Kuusik väliskaubandus- ja IT-ministriks.

Isamaa andis teada, et kaitseministriks esitatakse Jüri Luik, justiitsministriks Raivo Aeg, välisministriks Urmas Reinsalu, rahvastikuministriks Riina Solman ja kultuuriministriks Tõnis Lukas.

Uus valitsus peab ametisseasumisega ootama. President Kersti Kaljulaid tegi reedel ettepaneku moodustada valitsus valimised võitnud Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele. Reformierakonna juht võttis ettepaneku vastu ja sai 14 päeva aega, et esitada uue valitsuse moodustamise alused.

Keskerakonna, Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa kokkulepped on seni pidanud, mida näitasid neljapäeval toimunud riigikogu juhatuse valimised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles