Ilmuvad "Pokuraamatu" uustrükid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Valteri teosed on leidnud rohkesti lugejaid.
Peeter Langovits/Pm/emf
Edgar Valteri teosed on leidnud rohkesti lugejaid. Peeter Langovits/Pm/emf Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Kunstniku ja illustraatori Edgar Valteri kirjutatud ja illustreeritud «Pokuraamatust» ilmuvad uustrükid.

Esimest korda ilmus «Pokuraamat» 1994. aastal. Teos sai kohe ülimalt populaarseks ja sellele on tehtud juba viis kordustrükki.

Rahva Raamat leppis autori pärijatega kokku kolme pokuraamatu avaldamises ning pärast kaheaastast pokuraamatupõuda on populaarne lasteraamat taas poeriiulitel.

«Lisaks «Pokuraamatule» on augustis oodata kordust ka «Pokuaabitsale», mis ilmus aastal 2002. Novembris jõuab lettidele ka kolmas raamat «Pokulood», mis jõudis esimest korda raamatupoodidesse aastal 2004,» ütles Rahva Raamatu kirjastuse juht Rain Siemer.

«Kõik kolm teost ilmuvad piiratud koguses,» lisas Siemer.

Idee kirjutada raamat pokudest sündis Valteril keset Võrumaa loodust elades. Pokud on väikesed looduslikud tarnamättad, kes on nii tagasihoidlikud ja vaiksed, et nendest võib lihtsasti mööda astuda.

«Pokuraamatu» eest pälvis Edgar Valter Kultuurkapitali aastapreemia ja kaks Nukitsa peapreemiat.

Valter oli sajandivahetuse üks tunnustatumaid eesti lastekirjanikke. Ta on illustreerinud üle 200 raamatu, millest suur osa kuulub eesti lastekirjanduse klassikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles