Kodutütred ja noorkotkad võtsid Harglas mõõtu

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusmatk Väle Jänes tõi kokku mitukümmend kodutütarde ja noorkotkaste võistkonda.
Võistlusmatk Väle Jänes tõi kokku mitukümmend kodutütarde ja noorkotkaste võistkonda. Foto: Mareli Nielson

Harglas võeti üksteisega mõõtu võistlusmatkal Väle Jänes, kus osales noorkotkaste ja kodutütarde võistkondi üle-Eesti. Auhinnalisi kohti jagus ka Kagu-Eesti noortele.

Start anti Hargla maakultuurimaja eest, kust saadeti teele neljaliikmelised kodutütarde ja noorkotkaste võistkonnad. Minimaalselt tohtis võistkonnas olla kolm liiget ja lubatud olid ka segavõistkonnad. Mõõtu võeti kolmes vanuseklassis: 8–12aastased, 13–15aastased ja 16–18aastased.

Võistlusrajale oli paigaldatud 20 kontrollpunkti. Võistkondade ülesanne oli nelja tunni jooksul korjata kokku nii palju kontrollpunkt, kui jõutakse. Tähtis oli see, et noored jõuaksid finišisse tagasi hiljemalt nelja tunniga, sest iga hilinenud minut maksis ühe karistuspunkti. Maastikul pidi liikuma jalgsi ja kõrvalist abi ei tohtinud kasutada.

Igale võistlejale oli ette antud kohustuslik varustus, mis neil võistluse ajal kaasas pidi olema. Kodutütarde ja noorkotkaste võistkondi oli stardis ligemale 50.

Esimest korda toimus võistlus 2005. aastal.

Tulemused

8–12 aastased

1 koht – Audru plikad: Pärnumaa

2 koht – Vihmalapsed: Valgamaa

3 koht – Triksid: Järvamaa

13–15 aastased

1koht – Rapla KT: Raplamaa

2koht – Valged hundid: Läänemaa

3koht – Siilid udus: Pärnumaa

16–18 aastased

1koht – Sakala NK: Sakala malev

2koht – Võrumaa NK: Võrumaa malev

3koht – Sakala 8J: Sakala malev

Allikas: Kaimo Vahtra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles