Narkojoobes mees tungis kahele inimesele kallale

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtumit arutati Tartu maakohtu Valga kohtumajas. 
Juhtumit arutati Tartu maakohtu Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Narkojoobes mees tungis Valgas kallale naisele ning purustas löögiga naise kaitseks välja astunud mehe ninaluu.

Melis Burkevicsit süüdistati selles, et ta tungis mullu 25. detsembril Valgas Kungla tänaval narkojoobes olles kallale naisterahvale. Ta tiris naist endaga kaasa ja lükkas ta korduvalt pikali. Selle tagajärjel kukkus naine peaga vastu maad.

Rünnaku tagajärjel astus naise kaitseks välja mees, kellele Burkevics lõi rusikaga ja jalaga korduvalt näo- ja pea piirkonda. Selle tagajärjel kukkus mees vähemalt kahel korral pikali. Mehel tuvastati Valga haiglas ninaluu murd; peahaavad, mis vajasid õmblemist; katkine huule limaskest; pindmine haav ja mõõdukas turse ning pealaepiirkonna marrastus. Naisel tuvastati haiglas peas muhk ja peavalu.

Valga kohtumajas peetud istungil jäi Burkevics süüdi avaliku korra raskes rikkumises vägivallaga. Karistuseks määrati aasta vangistust, millest läheb maha kaks päeva, mil teda peeti kinni kahtlustatavana. Karistust ei pöörata täitmisele, kui mees ei soorita 18-kuulise katseaja jooksul uut kuritegu ning täidab kontrollnõudeid.

Menetluskulude, joobeseisundi tuvastamise tasu ja riigi õigusabi eest pidi Burkevics välja käima kokku 1016 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles