Algas loodusvaatluste kampaania

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania eestvedaja Reigo Roasto näitab, kus mullu registreeritud vaatlusi tehti.
Kampaania eestvedaja Reigo Roasto näitab, kus mullu registreeritud vaatlusi tehti. Foto: Valdo Jahilo

Südamekuu ja looduskaitsekuu ajal 8. aprillist 9. juunini, kutsub keskkonnaagentuur inimesi üles liikuma looduses ja registreerima seejuures liigivaatlusi loodusvaatluste andmebaasi.

«Kõige lihtsam on seda teha nutitelefonis oleva äpi kaudu,» rääkis keskkonnaagentuuri juhtivspetsialist Reigo Roasto. Kui silma jääb mõni seene-, taime- või loomaliik, keda ei õnnestu kohe tuvastada, tehke ikkagi pilt ning laadige üles. Hiljem aitavad spetsialistid seda ära tunda.»

Kõik, kes kampaania ajal registreerivad andmebaasi vaatluse kolmelt tervise- või matkarajalt või 10 vaatlust kust iganes paigast Eestist, osalevad auhinnaloosis.

Lisaks loositakse auhind välja nende vahel, kes lisavad Facebooki kampaaniasündmuse alla või Instagrami foto vaatlemisest. Foto juurde paluvad korraldajad lisada rada või koht, nähtud liik ja teemaviide #liigujavaatle2019. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles