Värska võõrustab Baltica eelpidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimuspidu Baltica 2016 Moostes
Pärimuspidu Baltica 2016 Moostes Foto: Aivo Põlluäär

Värska kultuurikeskuses saab laupäeval teoks Baltikumi suurima pärimuspeo Baltica Võru maakonna eelpidu. Lavale tulevad Võrumaa folkloori- ja pärimusrühmad kavadega, millega nad ka mai lõpus ja juuni alguses Baltical üles astuda soovivad.

Esinevad ansamblid Kuldatsäuk, Helmekaalaq, Hõpõhelme’ ja Meremäe mehe’, Mokornulga leelokoor, Õiõ Seto’, Orava kooli folklooriansambel Käopojad, segarühm Kannel, kapell Kannel, Võru naisrühm Tsõõr, Seto Miihi Summ, jutuvestja Silvi Jansons, leelokoor Helmine ja Värska muusikakooli pilliklubi.

Baltica on ainuke Eesti pärimuspidu, mis keskendub folkloori ajaloolistele vormidele. Sellele on iseloomulik laulu, tantsu, pillimängu ja kommete sidumine ning folkloorirühmade ja üksikesitajate üle-eestiline kaasatus.

Baltica kestab 29. maist 2. juunini, peakontsert on 31. mai õhtul Tallinnas Raekoja platsil. 31. maist 2. juunini on Tornide väljakul Tallinna vanalinna päevade puhul pärimusküla ja ning sealgi saab kontserte nautida.

Festival toimub igal aastal, Balti riigid korraldavad seda kordamööda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles