Linn pakub pataljonile naftabaasi ala

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võru linn plaanib kunagise naftabaasi territooriumil korraldada uuringud, et rahuldada kaitseväe soov rajada Kuperjanovi jalaväepataljonile suurem parkla koos varjualustega.

Esialgu soovisid riigikaitsjad rajada parkla linnaku kõrval asuvale maale. See põrkus aga naabrite vastuseisule, kuna leiti, et rajatis tuleks elumajadele liiga lähedale. Seda arvamust asus toetama ka linnavõim, mispeale riigikaitsjatel esialgseid plaane revideerida tuli. «Peame arvestama linnaelanike soovidega,» tõdes kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm.

Seejärel pandi parkla võimaliku asukohana silm peale endise naftabaasi territooriumile, mis asub Kuperjanovi jalaväepataljonist teisel pool teed. Salm nentis, et selle lahenduse korral kannatab küll pataljoni maa-ala terviklikkus ja ka  kulud on plaanitust suuremad, ent head suhted kohalikega on samuti olulised. «Kui vaja on teha lisainvesteeringuid heade suhete nimel linnaelanikeg, siis on see kindlasti ka mõistlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles