Kullo Kender lõpetas MK-finaali 25. kohal

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullo Kender ja Artas võistlusrajal
Kullo Kender ja Artas võistlusrajal Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Maailmakarika finaal takistussõidus sai pühapäeval lõpplahenduse. Väga pingelises võistluses võitis karika maailma esinumber Steve Guerdat hobusel Alamo. Antsla vallast pärit Kullo Kender ja Artas lõpetasid võistluse 25. kohal.

MK-finaali kolmas osavõistlus koosnes kahest voorust, millest teise pääses 20 esimese vooru parimat. Takistuste kõrgus oli mõlemas voorus kuni 160 sentimeetrit ja rajad olid rasked.

Kender ja Artas said kohe esimese tõkke ees kirja tõrke – tundus, nagu ei saanud hobune ja ratsanik üksteisest aru. Teisel katsel hüpati kenasti üle. Kuigi karistuspunkte kogunes rohkelt, seda ka just ületatud normiaja tõttu, hüppas hobune väga hästi just raskemates kohtades. Üks viga tehti veekraaviga lattaia juures, kus põrus ka mõnigi favoriit.

Kender sõnas, et eelkõige läks ta tegema oma sõitu. «Tõkked olid kõrged, aga tuleb välja, et Artas jaksab neist üle hüpata küll. Enne esimest takistust lugesin ise hobust valesti, oleksin pidanud teda rohkem edasi ajama. Edasi läks päris hästi. Võistlusega jäin kokkuvõttes rahule, finaalis on käidud ja tulemus kirja saadud.»

Ka Kenderile treenerina abiks olnud Hanno Ellermann ütles, et võistlus tuli paaril palju paremini välja kui eelmine sõit. «Kui seda seismajäämist poleks olnud ja üks otsus rajal oleks teisiti tehtud, oleks olnud päris hea tulemus. See, et eelmisel korral sõit natuke lagunes, on normaalne, sest paar hüppas selliseid radu esimest korda. Liiga palju hobuselt kohe tahta ei saa. Arvan, et mõlemale oli see superkogemus ja uuele hooajale võib julgelt vastu minna,» rääkis Ellermann.

Esimeses voorus suutis vigadeta raja läbida vaid viis võistluspaari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles