Abipiirivalvur pidas kinni raskes joobes juhi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurite töö nõuab neilt suurt tähelepanelikkust. Täiendavad silma- ja kõrvapaarid kuluvad abiks marjaks ära. Foto on illustratiivne.
Kristjan Teedema / Tartu Postimees
Piirivalvurite töö nõuab neilt suurt tähelepanelikkust. Täiendavad silma- ja kõrvapaarid kuluvad abiks marjaks ära. Foto on illustratiivne. Kristjan Teedema / Tartu Postimees Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sarnaselt abipolitseinikele tegutsevad meil juba mõnda aega ka abipiirivalvurid. Need teenekad mehed on elukutselistele piirikaitsjatele täiendavate silmade-kõrvade rollis. Ja mitte üksnes piiri valvamisel, aga ka muudes turvalisusküsimustes, kirjutab Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Näiteks märkas abipiirivalvur Allan Kunst hiljuti Värskas autojuhti, kes sõitis pikali liiklusmärgi ning näis olevat joobes. Kunst pidas juhi kinni ning kahtlus sai kinnitust – mees oligi raskes joobes.

Mõni aeg tagasi tegi Kunst abipiirivalvurina teisegi märkimisväärse teo. «Otsisime taga Tallinnas kadunuks jäänud meest, kui Kunst teises Eestimaa otsas Värskas piirkonnas ekslevat võõrast meest märkas. Ta läks kohe mehe jutule ning selgus, et tegu oligi mehega, kelle kadumise pärast lähedased pealinnas suurt südamevalu tundsid,» andsid korrakaitsjad teada.

Abipiirivalvur Kunsti tähelepanelikkus ei jäänud märkamata ka naisel, kelle poega politsei taga otsis. «Ta oli ära päevi, telefon oli väljas, keegi ei teadnud, kus ta on. Minu pojal on tervisehäired ja olin väga mures. Emana tänan teid, et mind hoiti kogu aeg otsingutega kursis, teavitati erinevate kohtade kontrollimisest,» tänas noormehe ema Kunsti.

Õnneks selgus, et poeg on elus ja terve. «Tänan kõiki politseinikke, kes kogukonna tagajalgadele ajasid ja tänu kellele mu poeg leiti. Mina ei saanud ise midagi teha, ainult palvetada,» tõdes poega otsinud ema.

Lõuna prefektuur annab samas postituses teada sedagi, et taolised tublid mehed on teretulnud abipiirivalvurite ridu täiendama. Ka Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm tunnistas hiljutises intervjuus Lõuna-Eesti Postimehele, et piirikaitsjate järelkasv on tõsine murekoht ning ametkond pingutab, et käia koolides, messidel ja mujal oma tööd tutvustamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles