Valgalane kurdab: linn on räpane

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Valga Allika tänavale.
Vaade Valga Allika tänavale. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga elanikule teeb muret linnas lokkav räpasus. Valka poolel olla olukord kenam.

Valga elanikust pensionär Maie tõdes, et ei taha enam kodust väljagi tulla. «Tõesti räpasus on igal pool. Ma lihtsalt ei taha enam välja tulla. Kuulen seda teiste käest ka. Näiteks tuuakse, et Läti Valka on puhtam ja selle eest hoolitsetakse. Seal jalutad ja hingel on kohe hea olla. Kui linn on puhas, mõjub see tervisele ka paremini.»

Konkreetsete mustade kohtade näidetena tõi naine Uue ja Allika tänava. «Kõndisin Allika tänaval, talveliiv kõik krõbiseb jalge all. Kõndisin sõiduteel, seal oli puhtam. Riisumata kohti on, vanad lehed kõik. Ma ei imesta, et noored ära lähevad siit.»

Sarnast muret jagas toimetusega teinegi linlane, kelle sõnul on eriti räpased munakividega kohad, näiteks keskväljak ja linnapargi ümbrus.

Asevallavanem Enno Kase ütles, et linna teid puhastab traktor ning eelmisest kolmapäevast on kaasatud ka imurauto. Enam kui kaks kolmandikku linnast on tööde käigus juba puhastatud.

Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Põim Kama lisas, et vallahooldusteenistus ja partnerid teostavad neil nädalatel aktiivselt linna kevadkoristust. «Töödega liigutakse suurema liikluskoormusega tänavatelt väiksematele, seega võib tõesti olla, et Allika tänavale pole järjega veel jõutud. Loodame siiski lähiajal ka kõrvaltänavad puhtaks saada,» lausus Kama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles