Vabarnad ja Piret Päär ühendavad jõud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sandra ja Jalmar Vabarna tutvusel jutuvestja Piret Pääriga (esiplaanil) on pikk ajalugu.
Silver Tõnisson
Sandra ja Jalmar Vabarna tutvusel jutuvestja Piret Pääriga (esiplaanil) on pikk ajalugu. Silver Tõnisson Foto: Silver Tõnisson

Viljandi pärimusmuusika festivali «Hea lugu» programmis astub üles ka spetsiaalselt selleks kokku tulev kooslus jutuvestja Piret Päärist ning muusikutest Sandra ja Jalmar Vabarnast.

Vabarnad on pärimusmuusikutena täistuules purjetamas enamasti maailma meredel. Piret Päär on 30 aastat vedanud lugude jutustamise lipulaeva siinseil vetel.

«Kuulasin Pireti muinasjutte juba lapsepõlves ning Jalmar sai neist osa Pireti kõrval jutuõhtutel-kontsertidel muusikat mängides,» rääkis Sandra Vabarna, kui kaugele ulatub muusikutepaari tutvus Eesti armastatud jutuvestja Piret Pääriga. «Aeg-ajalt kokku saades räägime ikka ainult häid lugusid. Viimasel kohtumisel läks jutt sõpradele. Nii sündiski mõte kontserdist «Sõber sõbra herne koorib»,» täiendas Piret Päär.

Festivali programmijuhi Tarmo Noormaa sõnul on seekord kavas kontserte, kus teema «Hea lugu» tuleb erakordselt hästi välja. «Jutuvestmise, ka muusikalise jutuvestmise oskus on publiku kaasamisel ja oma sõnumi edastamisel ülioluline,» ütles Noormaa.

Aga mis on hernestel sõprusega pistmist? Seda saab publik lõplikult teada Viljandi pärimusmuusika festivalil kontserdil. Herneseemned istutatakse aga Viljandimaa mulda juba aprillis ning nende kasvamist saab jälgida Facebookis kontserdi sündmuse lehel. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles