Pikanäpumees varastas teiste seas konstruktori «Politseijaoskond»

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstruktorivargaga tegelesid Valga politseinikud.
Konstruktorivargaga tegelesid Valga politseinikud. Foto: Array/Valgamaalane

Noor lätlane mõisteti süüdi Eestis toime pandud sissetungimisega varguste ja lahkumisnõude täitmata jätmise eest.

Praegu 20-aastane Ralfs Begalis tungis Valgas elamutesse ja näppas kaupa ka poodidest. Näiteks varastas ta 2018. aastal lukustamata keldriboksist jalgratta Scott väärtusega 3500 eurot. Ühel juhul lõhkus ta köögiakna, tungis maja kööki, võttis sealt garaaži võtme ja varastas taas jalgratta.

Kolmandast majast võttis ta muu hulgas käeketi, kaelaketi ja käekella, mis kõik olid kullast. Sedapuhku oli varaline kahju 2890 eurot. Lisaks varastas ta kodudest tööriistu, Rimi poest mitu korda alkoholi, Weekendi kauplusest kaks mantlit ning Siili Konsumist Lego konstruktori «Politseijaoskond» maksumusega 132 eurot.

2018. aasta detsembris tungis ta elamusse, kus soris kappides ja sahtlites, kuid ei leidnud midagi varastamiseks sobilikku.

Varguste eest sai Begalis Valga kohtumajas 27. veebruaril karistuseks aasta ja kuus kuud vangistust. Omavolilise sissetungi ja lahkumisnõude täitmata jätmise eest aga kolm kuud. Kergem karistus loeti kaetuks raskemaga, ent eelnevale lisandus üheksa kuud vangistust 2017. aastal sooritatud kuriteo kandmata osa jagu. Koos varasema karistusega tuleb tal vanglas veeta kaks aastat ja kolm kuud.

Lisaks nõuti talt sundraha, ekspertiisitasu ja õigusabi tasudena välja 1794 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles