Võrumaa mehest sai presidendi kliimanõunik

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polaarrändur ja nõunik Timo Palo
Polaarrändur ja nõunik Timo Palo Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vabariigi presidendi kliimanõunikuna asus tööle Võrumaalt pärit meteoroloog ja polaaruurija Timo Palo.

Vastne nõunik on lõpetanud Tartu Ülikooli geograafina ja keskendunud polaarkliima uurimisele. Palo on osalenud kliima, keskkonna ja polaaralade uurimisega seotud projektides ja teadustegevuses ning viinud läbi ekspeditsioone Arktikasse ja Antarktikasse.

Kliimanõunikuna hoiab ta presidenti kursis sellega, mis on maailmas seoses kliimamuudatustega toimumas, ja annab nõu, mil moel võiks Eesti globaalselt olulisel teemal kaasa rääkida. «Elame geograafiliselt ja klimaatiliselt võrdlemisi turvalises paigas, ent jagame planeeti ja vastutame selle käekäigu eest ühtemoodi võrdselt kõigi teistega,» selgitas Palo.

Varem on ta töötanud ka Tartu Ülikooli geograafiaosakonna spetsialistina ja teinud kaastöid ERRi keskkonnasaatele «Osoon».

2013. aastast on Palo MTÜ Arktos juhatuse liige, mis viib läbi praktikume ja kliima- ning keskkonnateemalisi loenguid ettevõtetes ja koolides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles