Võru juustule avanes uks islamiriikidesse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Võrus valmiv juust pakkunud välismessidel islamiriikide esindajatele suurt huvi. FOTO: Valio Eesti
Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Võrus valmiv juust pakkunud välismessidel islamiriikide esindajatele suurt huvi. FOTO: Valio Eesti Foto: Valio Eesti

Valio Võru juustutehas ja seal toodetavad juustud said halal-sertifikaadi, millega tunnistati Valio juustude valmistamine ja selleks kasutatav tooraine vastavaks islamiriikide standarditele.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on sertifikaadi puudumine seni takistanud reaalsete tehingute tegemist islamimaadega.

«Tänu sertifikaadile saavad meie juustud asuda vallutama uusi turge,» selgitas Solovjov.

Tegevjuht lisas, et halal-sertifikaati nõuavad ka mujal suurriikides elavad suure tarbimispotentsiaaliga moslemikogukonnad

«Näiteks oleme alustanud eksporti Lõuna-Aafrika Vabariiki ja Kanadasse, kus tänu halal-sertifikaadile on võimalik müügivõrgustikku oluliselt laiendada just neis kanalites, mis teenindavad ennekõike moslemeid,» sõnas ta.

Lisaks juustudele sai sertifikaadi vadakukontsentraat, mis on samuti Valio juustutehase oluline ekspordiartikkel.

Haagis tegutseva halal-sööda- ja toiduinspektsiooni läbi viidud sertifitseerimise käigus tutvusid eksperdid kogu juustutootmist puudutava dokumentatsiooniga ning viidi läbi kohapealne audit.

Sertifikaat kehtib üks aasta ning seejärel on vaja läbida uus kontroll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles