Pärimustantsufestival kutsub arutlema punaste joonte üle pärimuses

LEPM
Copy
Värska, 30.06.2018 I Seto tantsupidu Tantsupido nimega Kagoss kargasõ Setud, seto kultuur, pärimustants, pärimuskultuur
Värska, 30.06.2018 I Seto tantsupidu Tantsupido nimega Kagoss kargasõ Setud, seto kultuur, pärimustants, pärimuskultuur Foto: Arvo Meeks

Võru pärimustantsufestival tähistab 26. aprillil oma 25. hooaja algust konverentsiga „Pärimusest pöördes“, kus arutletakse pärimuse jäävuse teemadel.

Kas me peame teadma ja säilitama ja elavas esituses hoidma meie esivanemate tantse ja muusikat? Või võime neil muutuda ja tänapäevastuda lasta? Kas kaotame midagi meie olemusest, kui rahvalaule  muudame ja kohendame, et see oleks meie aja inimesele meelepärasem?

Kas ka pärimuses kui sellises on täna mingid nn punased jooned, millest üle astuda ei tohi ja ei saa. Või ei ole?

Neil teemadel arutlevad koreograaf-lavastaja, tantsuanalüütik ja uurija Sille Kapper, Mooste rahvamuusikakooli direktor ja õpetaja Krista Sildoja, Võru käsitöömeister ja rahvarõivaste valmistamise spetsialist Carmen Küngas ning endine Setu ülemsootska ja folkloorinõukogu teabejuht Annela Laaneots.

Konverents toimub 26. aprillil algusega kell 11  Võru Kesklinna kooli aulas. Kõik, kes soovivad koos meiega neil teemadel kaasa mõelda, on arutelule oodatud.

Konverentsi eelinfo asub siin: https://vorufolkloor.ee/konverents/

Konverentsist toimub reaalajal ülekanne MTÜ Võru Folkloorifestival ja MTÜ A. Teppo Lõõtsatalu kodulehel. Konverents on järelvaadatav kõigile huvilistele. Projekti viivad ellu MTÜ A. Teppo Lõõtsatalu ja MTÜ Võru Folkloorifestival.

XXV Võru pärimustantsufestival toimub 18.-21. juulini Võrus ja Võrumaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles