Galerii: sõnameistrite mõõduvõtmisel nauditi vahedat huumorit

Indrek Sarapuu
Copy

Reede õhtul olid Põlvamaal Räpina vallas asuva Viluste põhikooli aulasse kogunenud näitetrupid üle maakonna, et maha pidada üks naeru täis ja lustakas sõnameistrite žanripäev. Žanripäevade traditsioon ulatub tagasi juba kaugeks jäävasse nõukaaega, kuid ikka ja alati toob see ettevõtmine küla- ja kogukonna rahva kokku ning kuniks tegijaid jätkub, paistab elavat veel kaua.

Vana-Koiola rahvamaja ja pikaaegne Laheda valla kultuurijuht Andres Määr, kes aastaid Põlvamaal seda üritust vedanud, selgitas, et sõnameistrit selle sündmuse kontekstis on valdavalt humoristid ja estraadikunstnikud. „Kui vanasti olid peoõhtud, siis ikka esineti humoorikate vahepaladega peoõhtutel. Eesti ajal on see natuke varju jäänud žanr. Nui neljaks on tehtud ka žanripäeva, kuigi tegijad on jäänud järjest vähemaks, kuid ettevõtmine võiks innustada asjaga jätkama ning kutsuks rahvast tagasi, võibolla ka uusi algatusi tegema.“

Tänavu võttis päeva korraldamise üle Verora Valla Kultuuri juhataja Anu Luiga, kelle toimekal eestvedamisel oli kogunenud Viluste kooli aulasse hulka kohalike inimesi, nii noori kui vanu ja näitetruppide abistajaid ja kaasaelajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles