Kõige eestilikuma sõna rahvahääletuse võitis “sõnajalaõis”

LEPM
Copy
Sõnajalaõis.
Sõnajalaõis. Foto: Helen Parmen

Eesti Rahvusringhäälingu poolt ellu kutsutud kõige eestilikuma sõna konkursi võitis “sõnajalaõis”. Teisele ja kolmandale kohale tõusid rahvahääletuse tulemusena sõnad “öö” ja “kullakallis”.

Kõige eestilikuma sõna rahvahääletusele jõudis 30 sõna, mida inimesed suure sõnakorje raames kõige sagedamini esitasid. Kokku laekus üleskutse peale enam kui 2000 erinevat sõna – kui edetabelisse jõudnud sõnu esitati korduvalt, siis enamus sõnakorje peale esitatud sõnadest esinesid üks või kaks korda.

Kokku anti rahvahääletusel enam kui 7000 häält. Rahvahääletuse tulemusena selgunud esiviisik oli populaarsuse põhjal järgmine: sõnajalaõis, öö, kullakallis, pööriöö, kurat.

Kõige eestilikuma sõna konkursi tulemus kuulutati täna välja saates “Hommik Anuga”. Ansambel Supernova ja Ivo Linna esitasid loo “Sõnajalaõis”, mis sõnavõistlusest inspireerituna sai sõnad Aapo Ilveselt. Lugu on seatud tuntud pala “Suur loterii” viisile, mille autor on Rainer Michelson, originaalpala sõnade autor on Urmas Jaarman.

Eesti Rahvusringhäälingu programmides saab sõnavõistlusest lähemalt kuulda läbi nädala ja lugeda keeleaasta veebist err.ee/keeleaasta  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles