Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Kohalik toidukultuur kasvas iga söödud lusika- ja kahvlitäiega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kohvik-restoran Suur Muna üllatab saabujaid nii kopraprae kui patuselt rikkaliku koogiletiga, mis pole kedagi päris külmaks jätnud, kinnitab perenaine Maire Jakobson.
Kohvik-restoran Suur Muna üllatab saabujaid nii kopraprae kui patuselt rikkaliku koogiletiga, mis pole kedagi päris külmaks jätnud, kinnitab perenaine Maire Jakobson. Foto: Arved Breidaks

Võrumaa kohalikud pärandtoidud teevad meie silme all läbi uuestisündi, sest üha rohkem inimesi leiab tee linnast eemal asuvatesse kodu- ja gurmeekohvikutesse otsima seda «miskit», mida kusagil mujal ei leidu.

Võrumaa toidupakkujaid koondava kaubamärgi Uma Mekk kevadisel kohvikute ja restoranide nädalal võis kohalikest toitudest meistriteoseid vitsutada 13 kohvikus ja restoranis ajaloolisel Võru- ja Setomaal.

«Iga aastaga käib järjest rohkem rahvast, mis on täiesti… no väga äge,» ütles Haanjas asuva kohvik-restorani Suur Muna perenaine Maire Jakobson. «Lätist on palju, Tartust, Tallinnast; need, kes Võru-Kubijal spaatavad, teevad siia väljasõite.»

Tagasi üles