Uno Kaskpeit: uue koalitsiooni teeb tugevaks ühine eesmärk

, Riigikogu liige (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Kaskpeit
Uno Kaskpeit Foto: Arvo Meeks

Koalitsioonikõnelused olid pikad ja pingelised, kuid koalitsioonileping sai tehtud. See näitab, et leiti ühisosa.

Läbirääkimised näitasid, et kolmest osalenud parteist ei soovinud ükski Reformierakonnaga ühte paati minna. Reformierakonna pikk võimul olemise aeg on kaasa toonud palju negatiivset. Esiteks VEB fondi rahade kadumine ja tagastamata jätmine, kuigi kohtuotsus nägi ette, et valitsus üheksa kuu jooksul inimestele raha tagastab. Kahjuks viskas reformierakondlasest rahandusminister kohtuotsuse üheksaks kuuks lauasahtlisse ega lasknud läbi mingit kompenseerimist.

Teine riiklikult kahjulik tegevus oli sõjaväestatud piirivalve hävitamine. Riigikaitsesse tekitati suur auk, mida pole tänaseni täidetud.

Kolmas kahtlase väärtusega sündmus või tegevusetus on seotud Danske pangaga. Juba 2007. aastal loodi valitsuse juurde rahapesu ja korruptsiooni vastu võitlemise komisjon. Olles eelmises riigikogus, kuulusin õiguskomisjoni, ja selle töö käigus uurisime Danske panga juhtumit. Venemaalt saabus teateid meie õiguskaitseorganitesse, kus rõhutati, et sealne kahtlane raha liigub läbi Eestis asuva Danske panga.

Võtsime välja rahapesu ja korruptsiooni vastu võitlemise komisjoni istungite protokollid aastatest 2007-2015. Neid oli 31. Ühestki ei jooksnud läbi Danske panga nime. See pani lausa imestama.

Jätkame kindlasti uurimist, et täpsustada fakte, sest män- gus peab olema poliitiline käsi, mis ei lasknud läbi infot protokollidesse.

Uue koalitsiooni tugevus on, et enamikus küsimustes saadi kokkuleppele ja leiti ühine eesmärk, mille suunas liikuda. Võimalikke ohtusid ma praegu ei näe. Jõudu ja vastupidavust sellele koalitsioonile, et arendada elu Eestis ja parandada ääremaade olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles