Prügijooks tegi Lüllemäe puhtaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese ja teise klassi lapsed käisid koristades läbi staadioni ja selle ümbruse, koolimaja esise ja taguse ning spordikeskuse ümbruse.
Esimese ja teise klassi lapsed käisid koristades läbi staadioni ja selle ümbruse, koolimaja esise ja taguse ning spordikeskuse ümbruse. Foto: Ave Siilak/Lüllemäe Põhikool

Aprilli teine nädal on südamenädal, mille eesmärk on tavapärasest rohkem pöörata tähelepanu oma südame tervisele.

Keskkond meie ümber on meie igapäevane südameasi. Lüllemäe koolis pandi need kaks olulist teemat kokku ning korraldati ülekooliline prügijooks, et värskes õhus liikudes teha puhtaks kogu küla.

Enne starti korraldatud kogunemisel jagasid õpetajad Valev Sisov ja Ave Siilak igale klassile oma koristuspiirkonnaga kaardi.

Õpetaja Rolf Saarna tuletas kõigile meelde, miks peaks teiste prügi koristama: «Sest Lüllemäe on meie kodu ja me hoiame seda ühiselt puhtana.»

Selleks korraks sai Lüllemäe puhtaks. Osalised loodavad, et see selliseks ka jääb. Õpilased lubasid igatahes neile inimestele, keda näevad prahti maha viskavat, lähima prügikasti kätte näidata.

Valga valla abiga saadakse lahti ka maja ette tekkinud ajutisest prügimäest.

Loodetavasti aitavad sellised ettevõtmised kaasa mõtteviisile, mille kohaselt hoolitsetakse kodu ümbruse eest sama hästi kui oma kodu eest. Ja kodu ümbrus ei ole ainult oma hoov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles