Vendi võib võrrelda nii GPS-seadmete kui politseikoeraga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipiirivalvuritest vennad on elukutselistele korrakaitsjatele suureks abiks. FOTO: Lõuna Prefektuur/Facebook
Abipiirivalvuritest vennad on elukutselistele korrakaitsjatele suureks abiks. FOTO: Lõuna Prefektuur/Facebook Foto: Lõuna prefektuur/Facebook

Abipiirivalvuritest vennad Kunstid on justkui lihast-luust GPS-seadmed, kes piiriäärset elu ja maastikku kui oma viit sõrme tunnevad, kirjutab Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Vennad Allan ja Raivo on vabatahtlikud olnud aegade alusest peale ning läbi oma tegevuse end kogukonna mällu talletanud elavate legendidena. «Juba isagi oli neil politseimees Chicagost ja sealt mehed poisipõnnist peale turvalisuse usku pöörasid ning tänaseni seda rada piiriäärsetel aladel tallavad,» kirjutab prefektuur oma Facebooki-lehel.

«Oleme abipolitseinikud olnud sedavõrd pikka aega, et täna polegi vahet, kas oleme politseivormis ja piiripatrullis või vabast ajast niisama kuskil piirkonnas liikumas. Kogukonnale on sisse juurdunud harjumus meisse alati kui korravalvuritesse suhtuda ja mure korral julgevad nad igal ajal meie poole pöörduda,» tõdes abipiirivalvur Allan Kunst. Harv polevat seegi, kui mõni korrarikkumine või suli neile vabast ajast ise silma hakkab ja olukord nende sekkumist vajab.

Sama meelt on Värska kandi piirivalvurid, kes kinnitavad, et vennad Kunstid on neile keskusest eemal olles lisakäed ja –silmad. Piirivalvurid on öelnud, et kui on tarvis kedagi metsast üles otsida või üle kontrolljoone karanud isiku jälgi ajada, siis vennad Kunstid on tallamustri ülesleidmisel sama terava ninaga kui piiriäärsed politseikutsad. Vendadest abipiirivalvurid teavad piirkonda, maastikku, teedevõrgustikku ja kohalikke inimesi kui oma viit sõrme.

Iseäranis kõnekas on fakt, et kogukond usaldab meestele tähelepanekuid ja infot, mis hädavajalik piiriäärsete alade turvalisena hoidmiseks. Kolleegid piirivalvest kutsuvad vendade duot suisa ootamatuks piiripatrulliks, sest meeste meeled on erksad ning silmad kuklas pärani lahti ka siis, kui minnakse vaid kohalikku kauplusesse koduse külmiku sisu täiendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles