Valga saab 15. aukodaniku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sai aukodaniku tiitli kauaaegne meedik Erika Kaša.
Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees
Mullu sai aukodaniku tiitli kauaaegne meedik Erika Kaša. Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vallavolikogu ootab 1. maini ettepanekuid Valga linna aukodaniku valimiseks. Tiitel antakse isikule, kelle saavutused ja teened linnale on olnud silmapaistvad.

Ettepanekuid kandidaatide kohta on õigus teha nii asutustel kui ka ereisikutel. Taotluses tuleb tuua ära kandidaadi ees- ja perekonnanimi, sünnipäev, -kuu ja -aasta, elukoht ja kontaktandmed, elukutse või amet, töö- või teenistuskoht ning põhjendus tiitli taotlemiseks. Taotlus tuleb esitada kirjalikult vallavolikogu posti- või e-posti aadressil. Aukodaniku tiitlit saab isikule anda ainult üks kord, üldjuhul ei anta seda postuumselt.

Tiitli andmise otsustab vallavolikogu ning sellega kaasneb linna raemedal ja rahaline preemia. Tunnustuse pälvinud isiku nimi koos tema andmetega kantakse linna auraamatusse.

Aukodaniku tiitel koos raemedaliga antakse üle Valga linna 435. sünnipäeva kontserdil 9. juunil Valga Jaani kirikus.

Siiani on aukodaniku nimetuse pälvinud 14 inimest: Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Juhan-Ivan Manninen, Laine-Helga Mänd, Uno Heinla, Ülo Mere, Meelis Kivi, Aasa Põder, Sirje Päss, Galina Babitš, Ragnar Kond ja Erika Kaša. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles