Päästjad patrullivad pühade perioodil

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Paul Poderat

Lõuna päästekeskuse päästemeeskonnad patrullivad pühade perioodil ja kontrollivad ohutusnõuete täitmist lõkete põletamisel, et ära hoida kulu- ja metsapõlenguid.

Hooletusest süttivate põlengute ennetamiseks peab iga lõkkepõletaja hoolsalt täitma tuleohutusnõudeid, teatas Lõuna päästekeskus. Lõkkease tuleb ümbritseda mittesüttiva pinnase või kividega, lõket tuleb valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid, et tuli lõkkeasemelt välja ei leviks.

Alla meetrise läbimõõduga lõke peab olema hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest vähemalt 8 meetri kaugusel, üle ühemeetrise läbimõõduga lõke 15 meetri kaugusel. Kehtival tuleohtlikul ajal peab lõkkease olema metsast vähemalt 20 meetri kaugusel.

Tuulise ilmaga lõket teha ei tohi.

Lõuna päästekeskuse menetlusinspektorid on lühimenetluse korras viimastel nädalatel karistanud rahatrahviga viit ohutusnõuetest mittehoolivat lõkkepõletajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles