Põlvamaalane püstitas uue Eesti teivashüpperekordi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elmo Oidermaa koos noorte kergejõustiklastega, taustal saavutatud rekordtulemus.
Elmo Oidermaa koos noorte kergejõustiklastega, taustal saavutatud rekordtulemus. Foto: Erakogu

70-aastane Elmo Oidermaa püstitas hiljuti Võru spordikeskuses M70 vanuseklassi teivashüppes uue Eesti rekordi.

Tulemusega 2,91 m ületas ta esimese katsega senise, ligi 20 aastat kehtinud rekordi 2,90 m, mille 2000. aastal saavutas tuntud teivashüppaja ja kergejõustikutreener Martin Kutman.

Rekordhüppe fikseerisid Põlva kergejõustikutreener Toomas Kivend ning Võru kergejõustikutreener Heini Allikvee, teatas Põlvamaa portaal.

Elmo Oidermaale kuulub veel teinegi kehtiv seenioride teivashüpperekord. 2017. aastal lõi ta varasemalt samuti Martin Kutmani püstitatud rekordit, ületades M65 vanuseklassis kõrguse 3,02 m. Ka siis edestas ta Martin Kutmani rekordit täpselt ühe sentimeetriga. Elmo Oidermaa toona antud lubadus hakata sentimeetri haaval Eesti rekordit purustama on tänaseks seega teoks tehtud.

Elmo Oidermaa hakkas teivashüppega tõsisemalt tegelema 10 aastat tagasi, olles seni tegelenud kergejõustikuga üleüldiselt, sh osalenud kümnevõistlustel, kirjutas Põlvamaa portaal. Eakas mees on Eesti kergejõustikuveteranide assotsiatsiooni liige ning osalenud viimastel aastatel aktiivselt mitmetel teivashüppevõistlustel, kus on saavutanud ka silmapaistvaid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles