Kulupõlengud ohustasid elumaja, viilhalli ja metsa

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Päästjad käisid suurel reedel mitmeid kulupõlenguid kustutamas. Õnneks saadi need kontrolli alla ning suurt kahju ei tekkinud.

Täna kell 16.33 teatati häirekeskusele tulekahjust Räpina vallas Rahumäe külas. Seal põles paar hektarit kulu ja põleng ohustas ka viilhalli. «Viilhallile oli tõsine oht. Päästjad said kahe ATV ja veejugadega põlengule piiri peale,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Põleng kustutati kella 18.13-ks. Millest kulupõleng alguse sai, ei ole veel täpselt teada.

Kell 16.32 said päästjad väljakutse Rõuge valda Hürova külla. Seal põles kulu, elumajast 30 meetri kaugusel. «Seal oli ka oht majale. Põlengule saadi piir peale. Kulupõleng sai alguse lõkkest,» lisas Kiik.

Kell 16.17 teatati põlengust Tõrva vallas Linna külas, kus põles 1,5 hektarit kulu. «Kahe ATV ja mitme veejoaga kustutati lõplikult kella 18.11-ks,» ütles kõneisik. «Kõigepealt põles prügihunnik, sealt arenes edasi kulupõleng ja omakorda tekkis ka oht metsale.»

Eestis on praegu väga suur tuleoht. Hooletusest süttivate põlengute ennetamiseks peab iga lõkkepõletaja hoolsalt täitma tuleohutusnõudeid, teatas Lõuna päästekeskus. Lõkkease tuleb ümbritseda mittesüttiva pinnase või kividega, lõket tuleb valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid, et tuli lõkkeasemelt välja ei leviks.

Alla meetrise läbimõõduga lõke peab olema hoonetest ja põlevmaterjali hoiukohtadest vähemalt 8 meetri kaugusel, üle ühemeetrise läbimõõduga lõke 15 meetri kaugusel. Kehtival tuleohtlikul ajal peab lõkkease olema metsast vähemalt 20 meetri kaugusel.

Tuulise ilmaga lõket teha ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles