Video: Maratonimöll pani jõe kihama

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy

Ütlemata suur hulk inimesi sukeldus laupäeva varahommikul Võhandu maratonimöllu. Üksi või meeskonnas mindi ühisstardist Tamula järvelt Võhandu vetesse, eesmärgiks võimalikult hea ajaga alistada sajakilomeetrine distants.

Populaarne ja oodatud sündmus meelitas võistlema ja kaasa elama inimesi maailma eripaigust. Käiku läksid sõudepaadid, kanuud, süstad, aerusurfilauad, vesijalgrattad, kummipaadid.

Maraton on väljundiks tõsistele sportlastele, aga ka neile, kes koguvad lihtsalt häid mälestusi ning naudivad teatava jõutagavaraga kogu distantsi. 

Maratonile oli end kirja pannud 1164 paati rohkem kui 2500 võistlejaga 23 riigist. Mullu startis 942 paati.

Maratoni võitis eestlaste paatkond koosseisus Raigo Põder ja Kristjan Oras (TÜASK / World of Kayaks), kes jõudis finišisse Võõpsu külla vähem kui kaheksa tunniga – ajaga 7:45.03.

Teiseks tulid leedukad Arunas Dubauskas ja Vaidas Linkevicius ajaga 8:03.02 ning kolmandaks eestlased Indrek Kermon ja Andres Kaju (World of Kayaks / RehvidPluss) ajaga 8:04.38.

Maratonile olid end kirja pannud inimesed 23 riigist. Lõviosa osalejatest oli Eestist, kuid esindatud olid ka Soome, Läti, Leedu, Venemaa, Rootsi, Valgevene ja teised üksikute osalejatega riigid.

Tänavust võistlust mõjutas kindlasti Võhandu jõe madal veetase, mis tempot aeglustas. Viimased üheksa aastat oli maratoni valitsenud leedukate paatkond. Mullu pidid eestlased tunnistama Arunas Dubauskase ja Vaidas Linkeviciuse paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles