Abivalmis härra aitas leida Valgamaalt Viljandimaale eksinud proua (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Ilmar astus meeltesegaduses prouale ligi, tegi juttu ning sai peagi aru, et kõik ei ole korras. Ta helistas hädaabinumbril ja kutsus politsei appi.
Ilmar astus meeltesegaduses prouale ligi, tegi juttu ning sai peagi aru, et kõik ei ole korras. Ta helistas hädaabinumbril ja kutsus politsei appi. Foto: Marko Saarm

81aastane Valgamaa proua pidi minema koeraga koduõuele jalutama, ent jõudis lühikese ajaga Viljandimaale. Õnneks märkas teda Karksi-Nuias tähelepanelik härra ning naine leiti veel enne, kui tema kadumisest teada anti.

Proua leidis eile 75aastane Ilmar, kirjutab Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Härra ajas Karksi-Nuias oma argiseid toimetusi, kui silmanurka jäi mööduv daam hallikahuste juuste ja rõkkavpunase mantliga. See kohtumine võinukski silmapilguga piirduda, kui Ilmar ei oleks täheldanud, et daam näib olevat meeltesegaduses. Ta astus prouale ligi, tegi juttu ning sai peagi aru, et kõik ei ole korras. Ilmar helistas hädaabinumbril ja kutsus politsei appi.

Karksi-Nuia kaupluse juurde maandunud politseipatrull jõudis vaevu prouaga juttu teha, kui häirekeskuse laual tirises taas telefon ning teatati Valgamaal kadunud 81-aastasest prouast, kel need samad hallikahused juuksed ja rõkkavpunane mantel. Memmeke pidanuks koeraga koduõuel jalutama, ent äkki oli ta sealt kadunud nagu vits vette. Ja lühikese ajaga jõudnud Valgamaalt välja Viljandimaale.

Patrull võttis proua kaasa ja viis eksiteele sattunud naise tagasi koduste juurde. «Proua leiti veel enne, kui tema kadumisest teatati. Ja seda tänu kotkapilgu ja suure sooja südamega Ilmarile,» märkis prefektuur.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk täpsustas, et kuigi proua kodu asub Karksi-Nuiast umbes 35 kilomeetri kaugusel, ei ole tema sattumises naabermaakonda ka midagi müstilist. «Proua läks koduõuele, meeltesegaduses liiklus sealt ära, läks bussile ning sõitis teadmata põhjusel Karksi-Nuia linna, kus kohalik mees teda poe juures silmas.

Virk lisas, et kui politsei hakanuks prouat koduõue ümbrusest otsima, läinuks ilmselt oluliselt kauem aega, kuni selgunuks, et ta vajab küll abi, aga sootuks teises maakonnas. «Seda olulisem on, et ka siis, kui politsei parasjagu meedias mõne kadunud inimese leidmiseks abi ei küsi, hoiaks inimesed ikka ümber toimuva suhtes pilgu teravana ning annaks teada, kui märkavad mõnd abivajajat.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles