Teatejooksu algatajad kutsuvad koole liikumispäevale

Copy
Heategevuslik teatejooks mullu Valga linnapargis.
Heategevuslik teatejooks mullu Valga linnapargis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle-eestilise heategevusliku teatejooksu algatajad kutsuvad koole korraldama 9. mail liikumispäeva #lapsedtrenni.

«Võimalik on tunde värskes õhus läbi viia või sisustada vahetunde mänguliste ja tantsuliste tegevustega. Kutsume koole ka ise välja pakkuma nutikaid viise, kuidas laste aktiivsust suurendada,» ütles algatuse eestvedaja Erik Pallase.

Tema sõnul on hea mõte kutsuda kooli spordiklubide treenereid ja sportlasi rääkima oma alast ja innustama lapsi trennidega liituma. «Sellistest kohtumistest võib alguse saada uute laste huvi sportimise vastu. Kui antakse võimalus proovida eri trenne, leiab lõpuks iga laps endale sobiva spordiala.»

Algatusega on juba liitunud Tartu koolid ning päeva kulminatsioon Tartus on 5.–9. klasside osavõtt heategevuslikust teatejooksust Raekoja platsil. Samal ajal antakse jooksustart veel 26 linnas ja alevis, sealhulgas Otepääl, Põlvas, Tõrvas, Valgas ja Võrus. Üritusest võtab osa ühtekokku umbes 12 000 koolinoort. Eesmärk on propageerida tervislikke eluviise ja liikumisharjumusi ning nakatada lapsi liikumisrõõmuga.

Traditsiooniliselt on üritusel ka heategevuslik aspekt. Sel aastal paneb teatejooks õla alla ratastoolilastele koosmängimise võimaluste loomisele Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse läheduses paiknevas ratastoolipargis.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada aasta ringi, helistades heategevusnumbrile 900 7777. Ühe kõne hind on 7 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles