Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Räpinas saab kalurite tegemisi uudistada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Programmide koordinaator Toomas Armulik soovitab kaasa võtta ka anuma kala tarbeks.
Programmide koordinaator Toomas Armulik soovitab kaasa võtta ka anuma kala tarbeks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval saab teoks kolmas üle-eestiline avatud kalasadamate päev. 22 sadamat kutsuvad külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu. Teiste seas osaleb ka Räpina sadam Põlvamaalt.

Külastajad saavad kaasa osta ja maitsta värsket kala ja kalatooteid ning osa võtta kogupereüritustest. Igal sadamal on oma programm.

Räpinas saab tasuta osaleda mitmes tasuta õpitoas. Õppida saab kala töötlemist ja kalatoitude valmistamist. Samuti võib kaeda kutseliste kalurite mõrrapüüki järvel. Väljasõidud veele tehakse 60-kohalise reisilaevaga. Laevale minejaid ja sellelt saabujaid tervitatakse laulu, tantsu ja pillimänguga. Suures katlas valmib kalasupp, mida saavad maitsta kõik külastajad.

Tagasi üles