Noored veetsid öö muuseumis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valga muuseum

Ööl vastu kolmapäeva võis näha noori Valga muuseumi poole liikumas. Tegu oli Valga valla noortega, kes olid otsustanud koolivaheajal öö muuseumis veeta.

Õhtu algas aardejahiga, mille käigus neli võistkonda muuseumist aaret otsis. «Mängu käigus tutvusid noored Valgamaa loodusvarade ning nende kasutamisega inimeste igapäevaelus ja majanduses. Aardelaeka sisu põhjal tegid nad Valgamaad tutvustava reklaami meie loodusvaradest ja nendest valmistatud asjadest,» rääkis muuseumi juhiabi-varahoidja Marju Rebane.

Samuti vaatasid noored filmi ja tegid õhtusöögiks praekartuleid. Elevust tekitas Rebase sõnul seejuures kartulite koorimine. «Meil oli ainult kaks koorimisnuga. Aga kartulite koorimine osutus äärmiselt populaarseks tegevuseks ja kõik tahtsid seda teha. See oli tegelikult hästi üllatav ka korraldajatele. Lõpuks läks asi nii, et igaüks sai ühe kartuli koorida ja sellest kujunes mõnus ühistegevus, mida tegid ühtmoodi innukalt nii tüdrukud kui poisid,» kirjeldas muuseumitöötaja toimunut.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles