Linnavalitsus otsib gümnaasiumi ehitustööde jätkajat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus kuulutas välja avatud hankemenetlusega riigihanke «Valga gümnaasiumi rekonstrueerimistööde projekteerimine ja ehitamine».

Hankeleping hõlmab gümnaasiumi rekonstrueerimistöid. Samuti nimetatud tööde teostamiseks vajalikke projekteerimistööd hankedokumentides kirjeldatud ulatuses ehitise täieliku valmimise ning üleandmiseni ja kõikide tööde lõpliku vastuvõtmiseni.

Pakkumused tuleb esitada 16. detsembriks. Töid rahastatakse Valga linna eelarvest ja kohalike avalike teenuste arendamise programmist.

Tööd seiskusid, kuna eelmine gümnaasiumi ehitustööde teostaja AS Eviko lahkus objektilt seoses erimeelsustega Valga linnavalitsusega, mis tõi kaasa linnavalitsuse taganemise ehituslepingust.

Juuli lõpus pöördus AS Eviko kohtusse hagiavaldusega Valga linnavalitsuse vastu. «Taotleme hagis, et kohus tunnistaks Valga linnavalitsuse ühepoolse ehituslepingust taganemise õigusvastaseks,» selgitas toona ettevõtte juhataja Kaimo Sepp.

Evikol olid ka suured võlgnevused allhankijate ees. Nende tekkes süüdistas ettevõte linnavalitsust.

«Ehitaja väide, nagu oleksid võlad allhankijatele seotud linnavalitsuse kohustuste mittetäitmisega, on nahaalne laim ja pole ka ime, et 20. juunil alustati AS Eviko saneerimismenetlusega,» on Valgamaalases kinnitanud Valga linnapea Kalev Härk.

Koheselt pärast lepingust taganemist alustati ka uue hanke ettevalmistamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles