Otepääl avati koolinoorte orienteerumise maailmameistrivõistlused

LEPM
Copy

Täna avati Tehvandi staadionil 18. koolinoorte orienteerumise maailmameistrivõistlused. Nädala jooksul jagatakse medalid välja tavarajal, lühirajal ja võistkondlikus segateatejooksus.

Pealtvaatajad said avamisel näha pidulikku osalejate sissemarssi, lippude heiskamist ja tule süütamist. Lisaks sellele tutvustasid Eesti laulu- ja tantsupeokultuuri mitme etteastega 130 rahvatantsijat. 

Võistlustule süütas Eesti koondist esindav Olle Ilmar Jaama (OK Peko).

Kohal olid Eesti Koolispordi Liidu president Lauri Luik, Rahvusvahelise Koolispordi Föderatsiooni asepresident Robson Aguiar ja Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni eestlasest president Leho Halda. 

Eesti Koolispordi Liidu president Lauri Luik sõnas, et on suur au korralda juba viiendat korda koolinoorte maailmameistrivõistlusi. “Soovin kõigile ennekõike edu ja jõudu. Loodan, et kõik leiavad endale MMilt uusi sõpru, sest selleks ju rahvusvaheline koolisport ennekõike ongi,” rääkis Luik. 

Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni president Leho Halda kinnitas, et orienteerumine on kahtlemata ala, mis ühendab endas rõõmu ja sportlikkuse. “Loodan, et tänased noored jätkavad selle alaga ka tulevikus ning osalevad ka täiskasvanute maailmameistrivõistlustel,” ütles Halda.

Rahvusvahelise Koolispordi Föderatsiooni asepresidendi Robson Aguiar lisas, et erinevate rahvuste ja kultuuride tundma õppimise võimalus ning kogemus saadab noori veel kindlasti aastaid.

18. korda toimuvatel koolinoorte orienteerumise maailmameistrivõistlustel osalevad 23 riigi noored. Kõige kaugemad tulijad on pärit Uus-Meremaalt, Hiinast ja Brasiiliast. 

Eestit esindavad 50 noort vanuses 15–18 eluaastat. Võistlustulle astuvad ka noorsportlased Põlva-, Valga- ja Võrumaalt.

Homme kell 11 algab tavaraja võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles