Kolme maakonna tantsujuhid asutasid ühise liidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Liidu moodustamise üks ajend on Kagu-Eesti tantsupidu.
Liidu moodustamise üks ajend on Kagu-Eesti tantsupidu. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Võrus asutati hiljuti Kagu-Eesti Rahvatantsujuhtide Liit.

Põlvamaalt pärit tantsuõpetaja Heleri Kängsepa eestvedamisel kokku kutsutud liidu eesmärk on Põlva-, Võru- ja Valgamaa rahvatantsuharrastuse igakülgne arendamine ja säilitamine.

Liidu moodustamise üks ajend on Kagu-Eesti tantsupidu, mille on ellu kutsunud ja kolm esimest pidu lavastanud Andre Laine. 2021. aastal ees ootava neljanda Kagu-Eesti tantsupeo pealavastaja on Kängsepp. Liit saab tulevikus pidu korraldavaks organisatsiooniks, et vähendada senise korraldaja MTÜ Meie Stuudio koormust.

Kagu-Eesti Tantsujuhtide Liidu (lühendatud KaTaLi) teised tegevussuunad on tantsujuhtide koolituste ja seminaride korraldamine, tunnustamine ja motiveerimine, trükiste ja õppematerjalide kirjastamine ja väljaandmine ning koostöö teiste piirkondlike ja üleriigiliste rahvakultuuriühendustega. Koostöös rahvakultuuri keskuse ja Tartumaa Rahvatantsujuhtide Liiduga on juba käimas algaja tantsujuhi koolituse ettevalmistamine sügiseks.

Kängsepa sõnul võiks liidu üks tegevus olla kolme maakonna rahvatantsuõpetajate omavahelise suhtluse parandamine ja tihedamate kontaktide loomine rühmade vahel. «Huvitatud rahvatantsuõpetajate kontaktidest loodud nimekirja põhjal saaksid liidu liikmed kutsuda üksteist oma rühmale külalistreeneriks, mis rikastaks tunde ja võimaldaks vajadusel leida kergemini oma tunnile asendusõpetajat,» sõnas Kängsepp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles