Natuke hullud päästjad tegid oma laulule video

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tõrva valla aastalõpupidu, kus tänati aasta tegijaid 
Tõrva valla aastalõpupidu, kus tänati aasta tegijaid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva päästekomando mehed on tähelepanu pälvinud tublide tuletõrjesportlastena. Viimase aasta jooksul on aga tuntust kogunud ka komando ansambel Aste 6. Hiljuti valmis neil laulule «Päästja» ka uhke video.

Muu hulgas kõlavad meeleolukas laulus read «Au ega raha meid ei huvita, kui lähme väljakutsele» ja «Olen päästja, natuke hull».

Komandopealik Alor Kasepõld, kes ise ansamblis basskitarri mängib, tunnistas, et see pandi kokku üheks looks. «Ees olid päästeameti suvepäevad ja oli vaja millegagi üles astuda. Meenus, et Merlis Malm on bändi teinud ja nii saigi kokku ansambel.»

Lisaks Kasepõllule ja solist Malmile arvati sinna kitarri mängivad Ahto Uuspalu ja Hannes Metsar, lõõtsamees Kalev Mäekalle ja trummar Mikk Palover. Seega kuulub 22-liikmelisest komandost sinna enam kui neljandik.

Ansambli nimi viitabki ühelt poolt bändiliikmete hulgale. Teisalt aga päästjate igapäevatööle. Nimelt on päästesündmused tõsiduse järgi jagatud nelja astmesse: kõige kergemat sorti juhtumitele antakse aste 1, kõige tõsisematele aste 4.

Plaanide kohaselt pidi ansambel pärast suvepäevi tegevuse lõpetama. Nii aga ei läinud: esineda tuli ka näiteks Tõrva linna aastalõpupeol. «Asi läks popiks,» selgitas Kasepõld.

Suuri plaane tema sõnul kollektiivil siiski pole, kuna ansambli tegemine nõuab päris palju aega ja vaeva.

Samas võib juhtuda, et peagi ansambel oma austajaid juba uue videoga üllatab. «Härra Malmil on üks väike idee. Kas ja mis kujul see teoks saab: eks me näe. Igal juhul oli laulu ja video tegemine huvitav kogemus,» tunnistas Kasepõld.

Tõrva päästekomando pealik lisas, et komandos on jätkuvalt aus ka tuletõrjesport. «Eks püüame pildis olla,» märkis ta tagasihoidlikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles