Vabarna toidud võlusid õpilasi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Jalmar Vabarna lemmikmenüüst osutus eriti menukaks tema eriline ühepajatoit.
Jalmar Vabarna lemmikmenüüst osutus eriti menukaks tema eriline ühepajatoit. Foto: Lilli Tölp

Alates 18. märtsist kuni 18. aprillini kestsid 53 kooli sööklas üle Eesti teemapäevad «Tähed taldrikus». See tõi ühel aprillinädalal enam kui 24 000 õpilase lõunalauale Setomaa muusiku Jalmar Vabarna lemmiktoidud. Menüüst võis leida krehvitselt küüslauguse ühepajatoidu sealihaga, mõnusa kohupiimakreemi ning täisteramakaronid veisehakkliha ja tomatitega.

«Vabarna toidud võeti väga hästi vastu,» kinnitas Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson. «Laste lemmik oli Vabarna ühepajatoit. Mitmest koolist tuli kommentaar: ühepajatoit söödi tilgatumalt ära. Taldrikud oleksid justkui puhtaks lakutud.»

Endriksoni sõnul tegi Vabarna ühepajatoidu eriliseks, et selles ei olnud kapsast. «Koolikokad lausa helistasid meie tootearendajale ja uurisid, kas ta on retseptis vea teinud, et kapsast ei ole. Tegime aga siis natuke teistmoodi ühepajatoidu.»

Vabrana toitute kohta öeldud sedagi, et üldjoontes oli tegu lastele harjumuspäraste söökidega.

Lisaks osalesid ettevõtmises näitleja Karl Robert Saaremäe, epeevehkleja Nikolai Novosjolov, ajakirja Naisteleht köögitoimetaja Ragne Värk ning toidublogija ja -ajakirjanik Mari-Liis Ilover. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles