Tanel Leok võitis põneva motokrossi meistrivõistluste avaetapi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
MX1 klassi start. Esiplaanil Tanel Leok (number 1).
MX1 klassi start. Esiplaanil Tanel Leok (number 1). Foto: Motostart Photography

Karksi-Nuias sõideti Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste avaetapp, kus kuninglikus Monster Energy MX1 klassis võttis peale põnevaid võidukihutamisi etapivõidu Tanel Leok. Häid tulemusi tegid ka Valga sõitjad.

Monster Energy MX1 klassis peeti maha viimaste aastate ühed põnevamaid sõidud ja ka osalejaid oli selles klassi üle 20. Esimeses sõidus haaras liidrikoha eestlastele väga tuttav Läti sõitja Matiss Karro (Husqvarna), kelle taga kihutasid väikeste vahedega Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), Harri Kullas (Honda, Pärnu MC) ja Gert Krestinov (Kawasaki, Motoextreme). Neljandal ringil lätlase hoog rauges ning temast möödusid järjest Leok, Kullas ja Krestinov. Eestlased kihutasid konkurentidelt eest ning Leok suutis külma närvi säilitada ja sõidu pooleteise sekundiga Kullase ees võita, Krestinov jäi omakorda teisest kohast pool sekundit. Karro järel mahtusid veel esikuuikusse Karel Kutsar (KTM, Estonian Express Racing) ja Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing).

Karro võitis ka teise stardi ning teiseks asus Kutsar, kelle taga olid kohe Leok ja Kullas. Avaringil möödus Kullas ühe kurviga nii Leokist kui Kutsarist ning pidas seejärel Karroga maha ülipõneva duelli, kus vahetati mitu korda liidrikohta. Lõpuks esimeseks tõusnud Kullas, kes terve päev väikse haiguse käes vaevles, püsis veidi liidrina, aga siis tuli tal Leok ja Krestinov mööda lasta ning natuke hiljem noormees kukkus ühel suurel hüppel ja katkestas sõidu. Krestinov püsis Leokil sabas mitu ringi, kuid sõidu teises pooles libises Leok siiski eest ja võttis lõpuks kindla võidu. Kutsar omakorda heitles Karroga ning suutis lõunanaabri alistada ja oli kolmas.

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas esikoha Leok (50 punkti) Krestinovi (42 p) ja Kutsari (36 p) ees, Esikolmikule järgnesid Karro (36 p), Mägi (31 p) ja Lusbo (29 p).

85cc etapi võitis Uiga (47 p), teine oli Pärn (40 p) ja kolmas Maslovs (38 p). Valga sõitja Mark Peterson oli neljas.

65ste klassis ei leidunud vastast Gregor Kuusele (Husqvarna, RedMoto Racing, 50 p), kes võitis ülivõimsalt mõlemad sõidud. Valga sõitja Bert Matteo Laas jäi 12ndaks.

Ainsa Eesti karikavõistluste klassina olid stardis MX Hobi klassi sõitjad ning selles võitis etapi mõlemad sõidud esimesena lõpetanud Timmo Mõts (Husqvarna, Sõmerpalu MK). Valga sõitja Madis Lepikov tuli neljandaks.

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp peetakse järgmisel nädalal Lätis Apes, kus asuvad oma hooaja esimesi punkte jahtima ka külgvankrid ja quadid. Maarjamaa pinnal jätkuvad aga Eesti meistri- ja karikavõistlused 25. mail Tihemetsas, kus võistlevad ainult külgvankrid ja quadid. Soolotsiklite järgmine Eesti EMV/EKV etapp toimub 6. juulil Pärnus, kus võisteldakse lisaks ka Balti ja Läti meistrivõistluste punktidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles