Tarmo Tamm tuleb kohalikku poliitikasse tagasi

Siim Saavik
, reporter
Copy
Tarmo Tamm.
Tarmo Tamm. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eelmine maaeluminister Tarmo Tamm taastab lähiajal Põlva vallavolikogu liikme mandaaadi ja plaanib tõstatada teemasid, mis on seotud Põlva haigla sünnitusosakonnaga ning uue vallamaja ehitusega. 

"Kui oled valitud, siis tuleb rahva eest seista," ütles Tamm. Tema sõnutsi on Põlvas põhilisteks murekohtadeks just haigla sünnitusosakonna ümber toimuv ja uue vallamaja ehitus. Tulevase Põlva volikogu liikme südameasjaks saab olema see, et sünnitusosakond jääks linna ka tulevateks aastateks. 

"Küsin vallajuhtide käest, et miks nad ei kaitse vallarahva huve. Kelle huve nad siis veel kaitsma peaksid," kirjeldas ta oma tulevast ametit vallavolikogus. Talle on jäänud arusaamatuks see, kuidas on vald leppinud Põlva sünnitusosakonna sulgemisega.

Põlva valla esindajatel on haigla nõukogus kolm kohta. Samuti on vald 49 protsendiga ka haigla omanik. "Kui kohalikult tasandilt ei tule sulgemise otsuse ümbervaatamist, siis ei saa riik ka appi tulla," lisas ta. Hetkel sulgemise ümbervaatamise otsust tehtud ei ole. 

Samuti jääb talle arusaamatuks see, kuidas plaanitakse uue vallamaja ehitust. "Uue vallamaja ehitust pole ükski erakond valimistel lubanud ja see ehitus ei kajastu ka koalitsioonileppes. Vanale turuplatsile pole mõttekas miljoneid juurde panna," kommenteeris endine maaeluminister.

Tarmo Tamm liitub vallavolikoguga esimesel võimalusel. Samuti jätkab ta ka Riigikogu maaelukomisjoni esimehena. "Põlva on koht, kuhu olen palju panustanud ja püüan kodukandi arengule jõudumööda ka edaspidi kaasa aidata," kommenteeris Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles