Põlvamaa noored võistlevad Eesti lauluvõistluste finaalides

LEPM
Copy
Jan-Mattias Kottise edukalt läbinud maakondliku vooru ning Lõuna-Eesti vahevooru, kus konkurents oli eriti tihe.
Jan-Mattias Kottise edukalt läbinud maakondliku vooru ning Lõuna-Eesti vahevooru, kus konkurents oli eriti tihe. Foto: Indrek Sarapuu

Põlvamaa noored solistid astuvad peagi üles erinevatel Eesti lavadel ja lauluvõistlustel. 

Üleriiklikel noorte laulusolistide finaalvõistlustel esindavad Põlvamaad  Arhanna Sandra Arbma  ja Alfred Vürst Räpina Muusikakoolist ning Sireli Salum  ja Jan-Mattias Kottise  Põlva Muusikakoolist.  Noored on edukalt läbinud lauluvõistluste mitmed eel- ja vahevoorud ja tõusnud Eesti noorte laulussolistide tippu.

Telekonkursil "Tähtede lava" duetivooru ehk saate poolfinaali välja jõudnud  Arhanna Sandra Arbma pääses esimeses televoorus kolmekümne ühe võistleja hulgast kümne parema hulka põhisaatesse ja sealt edasi viie parema hulka ning kolmandast televoorust kahe parima hulka.

Arbmat toetasid lemmiklauluvoorus taustvokaali ja viiulimänguga Pōlva Muusikakooli laulusolistid Sireli Salum ja Linette Risttee. Arbma on jõudnud oma vanuserühma tippu ja edasi poolfinaalis peab ta juba võistlema kõigi vanuserühmade parimatega. 

Poolfinaali pääses ka mōned päevad tagasi Sireli Salum, kes osutus publiku lemmikuks kui lōppes "Tähtede lava" suur veebihääletusvoor -  kõikide vanuserühmade põhivõistlusest välja  jäänud 62 laulja hulgast valis publik välja oma lemmiku ning kõige enam hääli saanud laulja sai võimaluse tagasi võistlema tulla otse. Arbmale ja Salumile saab duetivoorus telerite ees kaasa elada 10.mai saates. Žürii valib kümnest duetist viis parimat, kes laulavad 17. mail toimuvas finaalis.

Kaasa elada  ja ilusaid lugusid saab nautida ka Põlvamaa noormeeste esituses kui Eesti Rahvusraamatukogus  toimub "Poiste Laul 2019" finaalkontsert.  Poiste laulu finaali pääsemiseks on Alfred Vürst ja Jan-Mattias Kottise edukalt läbinud maakondliku vooru ning Lõuna-Eesti vahevooru, kus konkurents oli eriti tihe.  Viiendal mail astuvad poisid rahvusraamutukogus üles sümfooniaorkestri saatel. 

Arhanna Sandra Arbma ja Alfred Vürsti lauluõpetaja on Margot Suur. Sireli Salumit ja Jan-Mattias Kottist juhendavad Margot Suur ja Riivo Jõgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles