Põlvamaal koristas kõige vähem talgulisi

LEPM
Copy
Kuigi Põlvamaal oli huvi talgute vastu leige, siis vähemalt Vastse-Kuustes sai vana vallamaja ümbrus tublide inimeste abiga korda.
Kuigi Põlvamaal oli huvi talgute vastu leige, siis vähemalt Vastse-Kuustes sai vana vallamaja ümbrus tublide inimeste abiga korda. Foto: Erakogu

Teeme Ära talgupäeval osales vaatamata heitlikule ilmale vähemalt 44 046 inimest. Kagu-Eestist võttis osa talgutest osa 4092 inimest. 

Võrumaal osales Talgutel 1752, Valgamaal 1501 ja Põlvamaal 839 talgulist. Põlvamaa talgutel osalenud inimeste arv oli ühtlasi Eesti maakondade lõikes kõige väiksem.

Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut. Kagu-Eestis korraldati 212 talgut. Võrumaal 98, Valgamaal 64 ja Põlvamaal 50.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et seekordse talgupäeva suurim väljakutse oli ebatavaliselt külm ja heitlik kevadilm. „Tänane päev kinnitas taas eestimaalaste head tahet ja meie kodanikuühiskonna tugevat tervist. Talgupäeval on mingi eriline vägi, mis ilmutab end korra aastas kümnete tuhandete inimeste aktiivse panustamise kaudu. Õlg-õla kõrval tehtud talgutööd ja rõõm ühiselt veedetud päevast muutsid tänasegi kevadilma soojaks ja meeldejäävaks talgukogemuseks,“ rääkis Tüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles