Vana-Võromaa maitsete aasta tuli koos rändkahvliga

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Maitsete aasta rändkahvli võtsid Vana-Võromaa nimel vastu Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht Marika Parv (vasakult), Võrumaa toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch ja taluliidu esimees, Andri-Peedo kitsetalu peremees Kermo Rannamäe.
Maitsete aasta rändkahvli võtsid Vana-Võromaa nimel vastu Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht Marika Parv (vasakult), Võrumaa toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch ja taluliidu esimees, Andri-Peedo kitsetalu peremees Kermo Rannamäe. Foto: Arved Breidaks

Maaeluminister Mart Järvik andis laupäeval Võrus Stedingu majas Vana-Võromaa toidutootjaile üle maitsete aasta rändkahvli. Nõnda kuulutas ta Vana-Võromaa tänavuseks Eesti toidupiirkonnaks, et võrokeste tehtavad road pääseksid paremini nii pildile kui tarbija toidulauale.

«See on suur au, mis tähendab meile lisatähelepanu ja selle võrra ka ekstra jõupingutust,» ütles Võrumaa toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch. «Teame väga hästi, et meie toit on väga hea, et see meile meeldib, aga tahame, et teised ka seda teaksid.»

Maaeluministeerium on viimasel kolmel aastal nimetanud ühe Eesti toidupiirkonna, mille toidukultuurile ja -toodetele pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. 2016. aastal kandis esimest korda seda tiitlit Hiiumaa, 2017. aastal Peipsimaa ja mullu Pärnumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles