Kivilabürindist kadusid püstkoda ja infotahvel (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää kivilabürindi kõrval paiknenud püstkoda lammutati ning minema viidi ka infotahvel. Seal, kus enne oli püstkoda, on nüüd kaks puupakku.
Otepää kivilabürindi kõrval paiknenud püstkoda lammutati ning minema viidi ka infotahvel. Seal, kus enne oli püstkoda, on nüüd kaks puupakku. Foto: Maarius Suviste

Otepää kivilabürindi kõrval paiknenud püstkoda lammutati ning minema viidi ka infotahvel. Kui kiriku maal asuva püstkoja lasi maha võtta koguduse juhatuse esimees, siis infotahvli eemaldamist kirik ega vallavalitsus omaks ei võta. Kas põhjuse teisaldamiseks võisid anda kiriku teatel seal aset leidvad sõja- trummide põrinad ja paganlikud ideed?

EELK Otepää Maarja kirikust üle tee asuva Otepää kivilabürindi rajas Kulla Võrno 2013. aastal. Sellest on saanud vaatamisväärsus.

«Luua on raske, lõhkuda lihtne. Mind tabas suur kurbus, kui avastasin, et minu ema hoole ja armastusega loodud Otepää kivilabürindi ala on... Ei teagi, kuidas kõige õigem oleks öelda. Lõhutud, rüvetatud,» ütles kivilabürindi loonud Kulla Võrno tütar Ene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles